10 februari – een feestelijke aftrap

Gisterenavond vond in Utrecht een feestelijke aftrap plaats van het project ”Mensen met MS lopen de Apeldoornse Vierdaagse’ in het Utrechtse NH-hotel.

Ronald, Fondsenwerver bij het Nationaal MS Fonds, vertelde kort wat de organisatie allemaal doet om het begrip rondom mensen met MS te doen toenemen. De zes deelnemers die op dit moment meedoen stelden zich daarna kort voor en al snel bleek dat de meesten al fanatiek aan het trainen zijn. ‘Oh twee keer dertig gelopen al’, zei Belinda. Aart maakte het nog bonter: ‘Ik loop elke dag wel 10 a 15 kilometer’. Meteen was voor mij als trainer duidelijk: dit zijn fanatieke deelnemers met veel positieve energie die zich door niets en niemand laten weerhouden. Met heel veel plezier vertelde ik dan ook zelf iets over de 4daagse met de vraag of deze enthousiastelingen wel door mij gatraind wilden worden.

Gelukkig was dat het geval en we sturen nu aan op een aantal gemeenschappelijke trainingssessies waarin we steeds een stapje verder gaan en het aantal kilometers opvoeren. Na mij kwam gedilplomeerd wandeltrainster Marianne aan het woord. Eerst kwamen haar – in eigen woorden – ‘truttige wandelschoenen’ naar voren. Dit om meteen maar duidelijk te maken dat het gaat om functionaliteit en comfort en niet om mode. Daarna besteedde ze aandacht aan sokken. Als naden of draden in de weg zitten, keer ze dan maar rustig binnenstebuiten, maar draai ook links en rechts om. Ook voeding, vocht, heuptasje, kleding en stressballetjes tegen de worstevingertjes passeerden de revue.

Ten slotte was het de beurt aan fotograaf Niels. Niels en ik willen heel graag een boekje maken over dit bijzondere project en deze enthousiaste, positief-ingestelde mensen die een statement willen maken. De beweging stopt niet altijd als je MS hebt. Als schrijver ga ik proberen alle positieve energie en belevenissen op te tekenen en Niels zal van zijn kant de fotografie en vormgeving op zich nemen om zo een prikkelend inspiratieboek te maken.

Niels fotografeerde er dan ook duchtig op los om de deelnemers in fitte, frisse en oorspronkelijke staat op de gevoelige plaat vast te leggen. We zijn heel benieuwd hoe dat contrasteert met de beelden tijdens de intocht straks. We gaan het allemaal zien.

Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan rechtsboven op mailservice van deze website!

Jan Fokke

Een gedachte over “10 februari – een feestelijke aftrap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s