De eerste keer

Na een weekend niet te hebben gewandeld door mijn aanwezigheid bij het geweldige project “klimmen tegen ms” waarbij wielrenners 3 x naar de top van de Mont Ventoux zijn gereden en zo een geweldig geldbedrag hebben ingezameld voor het nationaal ms fonds.

Na die gedrevenheid en inspiratie te hebben gezien bij de renners kan ik er ook weer even tegen en wil ik ook weer een nieuwe uitdaging aan gaan. Deze keer had ik een afstand uitgekozen welke ik nog niet eerder had afgelegd, 50 kilometer. Altijd spannend om voor een nieuwe afstand te gaan . De Glasstadsmars in Leerdam was een mooie uitdaging, dicht bij huis en een leuke omgeving.

Een week na de Mont Ventoux en het weer is zo tegengesteld. Toen hadden we, regen, harde wind en een temperatuur van -1 graad op de top. Nu schijnt de zon en is het bijna 30 graden en ben je blij met elk zuchtje wind.

Wetende dat het een warme dag gaat worden ga ik goed bepakt met eten en vooral drinken vroeg aan de tocht beginnen. In de ochtend is de temperatuur nog redelijk en loop ik lekker door. Gelukkig heb ik eten en drinken bij me en kan zo de eerste rust overslaan, die haal ik later op de dag wel in als de temperatuur is gestegen. Zo loop ik in de ochtend lekker mijn kilometers weg. Naarmate de dag vordert wordt het warmer en warmer en ben ik blij dat ik in de ochtend lekker door heb kunnen lopen want met de hoogste temperatuur van de dag is rustig aan al snel genoeg.

Na rustig in de middag te hebben doorgelopen kwamen we weer terug in de woonwijken van Leerdam waar de mensen lekker voor de deur een drankje zaten te doen of om je nog een laatste aanmoediging mee te geven tot aan de finish.

Na 9 uur wandelen ben ik weerterug op het sportcomplex vv Leerdam en heb ik mijn eerste 50 km wandeltocht er op zitten. Op het terrein is het een en al gezelligheid en wordt er een gezellig muziekje gedraaid. Om de dag helemaal goed af te sluiten drink ik samen met enkele andere wandelaar die ook net terug zijn gezellig een drankje en dan zit de dag er weer op. J

Op naar de volgende uitdaging,

Ronald Klinkhamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s