Nijmegen 2012 – De Intocht

Ik weet nu hoe het voelt om toegejuicht te worden als Olympisch kampioen. Kan ik die ook van mijn lijstje schrappen. Die pony schrok toch al van al die moeilijke dressuuroefeningen.
Vanmorgen vol goede moed van start gegaan. Belinda had nog haar twijfels maar de motivatie won het toch van de spierpijn. Optimistisch als we zijn zonder regenkleding mee te nemen en zowaar, het was de hele route droog en zonnig. Wellicht is dat dan het recept om het onderweg droog te houden.
1e deel van de route was exact hetzelfde als op de 3e dag, dus even twijfelde we of men vergeten was de pijlen te verwijderen. Maar nee, na 10km gingen we rechtdoor waar we gisteren rechtsaf sloegen. Met een gemoedelijk gangetje van ongeveer 5 km per uur bereikte we om kwart over 12 het rustpunt van de KNBLO. Even de spieren laten masseren,van een maaltje pasta genieten en de 1e gladiool in ontvangst nemen. Contact gezocht met Sandra die geld ophaalde voor het MSfonds, waar die zich bevond omdat we de laatste kilometers samen op wilde lopen.
Tot onze verbazing was die nog niet op het rustpunt en besloten we na 3 kwartier rust door te lopen naar het begin van de via Gladiola om daar op haar te wachten.
Daar konden we een klein uurtje genieten van de intocht als toeschouwer.
Om 15.15 kwamen Sandra en haar vader aangelopen en konden we de via Gladiola op lopen. We hadden het volbracht!!

Na een kleine kilometer tegenover de Via Begonia vlag werden op gladiolen onthaald door Jan Fokke, die de 3e dag helaas niet had voltooid en ons nu dus bloemen kon geven. De laatste kilometers liepen we met vleugeltjes, zoveel applaudisseren publiek zat er langs de kant. Voor we er erg in hadden kwam het finishdoek in zicht, waar Belinda haar vriend en kinderen ons opwachtte. Alle pijntjes van de afgelopen dagen waren op slag vergeten.
De verdiende medaille en een potje bier opgehaald. Bij leven en welzijn volgend jaar weer. Hopelijk dan met meer MS,ers.

2 gedachtes over “Nijmegen 2012 – De Intocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s