Ronald Klinkhamer op de Kennedymars; “16 uur buitenspelen”

Gespannen reis ik af naar Someren om daar deel te nemen aan de 50e Kennedymars. Diverse gedachten razen door mijn hoofd. Heb ik wel genoeg geoefend, had ik niet dit, had ik niet dat. Ben ik niet iets vergeten? En dan ook nog eens de afstand. 80 km? Had ik deze afstand niet in de voorbereiding op deze Kennedymars moeten meenemen? Want ondanks de vele km die ik in de benen heb zitten heb ik wandelingen gemaakt tot 50 km. En 50 zijn er toch 30 minder als de 80 km van de Kennedymars. Snel gerekend is dat toch 6 uur extra lopen. Gelukkig word ik weggebracht en kan ik niet meer terug.

 

 

Iets voor 22:00 kom ik aan in Someren en lever nog even snel mijn spullen in die ik mogelijk op 40 of 60 km nodig zou kunnen hebben. Verlost van overtallige ballast sluit ik aan in de lange rij wachtende wandelaars die zich ondertussen al tot achter de kerk had gevormd. Want in totaal gingen er 2912 wandelaars van start. De presentator was op dat moment al druk bezig met zijn praatje om de 50e Kennedymars van start te laten gaan. Na het startschot werden de pasjes gescand en konden we beginnen. Gelukkig was er na het praatje een leuk optreden van een band waardoor het wachten iets minder vervelend was en dat zorgde gelijk voor een gezellige sfeer onder de wandelaars en rond het plein. Na 20 minuten wachten was het zover en ging ik van start en kon ik beginnen aan mijn eerste Kennedymars. Onder de luide aanmoedigingen van de mensen langs de kant van de weg startte ik een onbekend avontuur van 16 uur buiten spelen.

Zeker in het begin van de route liepen we over mooie brede wegen en kon ik lekker doorlopen. Helaas was dat niet overal en weken we soms af naar het fietspad, niet verlicht, ’s nachts erg donker en dan met z’n allen achter elkaar aan en het liefst met zo veel mogelijk naast elkaar. Dat is soms wel eens vervelend als je een sneller tempo loopt. Maar daar maakte ik me dan minder druk om, ik had tijd genoeg. Dacht ik, want de weergoden hadden andere plannen en zo had het KNMI het “weer” eens goed voorspeld. Na een kilometer of 20 begon het rustig te miezeren en zag ik iedereen al zijn regenkleding pakken. Ik dacht dat is zo wel over. Helaas toen het echt hard begon te regen moest ook ik er ook aan geloven en mijn regenponcho pakken. Ondanks het af en toe hard regende werden we de hele nacht aangemoedigd door enthousiaste bewoners die hun eigen feestje bouwden. Tentje tegen de regen, vuurkorf voor de sfeer en verwarming en dat samen met een drankje en een muziekje. Zo is hun feestje helemaal compleet!

Door alle aanmoedigingen ging de nacht snel voorbij en zagen we het snel weer licht worden. Het opkomen van het zonnetje samen met een stevig ontbijt geeft weer de nodige energie en vergeet je eventjes dat je al 24 uur wakker bent. Na een goede rust ging ik weer verder. Helaas was het toen niet droog. Maar wachten tot het droog werd is ook geen optie. Kilometer na kilometer loop ik lekker door en geniet ondertussen nog steeds van mijn muziekje.

Ook langs de kant werd het drukker en drukker en steeds meer kinderen die heel verlegen snoepjes uitdelen, zo schattig. Zo heb ik lekker, nou ja lekker, de laatste kilometers met 2 blaren weg gelopen.

En dan, na een “eindeloze” wandeltocht van 80 km kom je weer terug in Someren en dan staan ze rijen dik iedereen aan te moedigen om je ook die laatste meters door te slepen. Wat geeft dat een sfeer en extra kracht om ook die laatste meters te voltooien. Zo kwam ik uiteindelijk om 13:52 uur en 15.5 uur later vol trots over de finish.

Na het overschrijden van de finish had ik een gevoel van overwinning en trots. Trots dat ik na de uitloting mijn plannen heb omgegooid en mijn eigen gevoel heb gevolgd. Ben blijven uitgaan van mijn eigen kracht. Ondanks dat sommige er een hard hoofd in hadden. Maar door uit te gaan van je eigen kracht en een goede voorbereiding kan je vaker je doel halen als je denkt.

Ronald Klinkhamer 

Een gedachte over “Ronald Klinkhamer op de Kennedymars; “16 uur buitenspelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s