Dag 1 vierdaagse 2013

Nieuwsbericht

Dag 1

0320 ging de wekker. Alledierlijkst vroeg. Maar goed dat is het resultaat van een start om 5 uur. Na het ontbijt om half 5 in de taxi naar de Wedren en om 8 minuten over 5 van start. Temperatuurtje was lekker en de feestvierende studenten deden ons luidkeels uitgeleide. Vandaag de Waal oversteken en de noord in richting Arnhem en Elst. De 1e kilometers gingen voorspoedig en langzaam nam de temperatuur toe toen de zon eenmaal was opgekomen. De 1e 20 km gingen in een lekker tempo. De groep liep wel wat uiteen, maar bij de registratiematten was het verzamelen om die gelijktijdig te passeeren.
In Elst werden we voorzien van een lekker kopje soep en konden we alweer gaan aftellen. Over de helft.
Langs de route was er overal weer vertier en muziek wat het lopen een stuk makkelijker maakt. Ondertussen hadden ook al heel wat mensen munten in mijn spaarpotje gegooid.
Het was alleen jammer dat de telefoonverbindingen slecht waren. Zo wordt het wel moeilijk het thuisfront op de hoogte te houden.
Na stevig doorstappen werd de beruchte Waaldijk bereikt. Gelukig waren mijn gebeden verhoord en was er een briesje meegekomen uit Noord Holland. Ondanks dat het 27 graden was voelde het niet vreselijk benauwd aan. Het koelvest deed zijn werk goed.Op de dijk zie je Nijmegen al liggen en komen de laatste loodjes in zicht. Even wat schuifelen in Lent en dan de Waalbrug op naar de overkant en de laatste kilometer wordt je door het publiek naar de finish geschreeuwd.
Goed, de 1e dag zit erop zonder noemenswaardige problemen. Nog 3 feestjes te gaan.

Gr Jolanda Grijpstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s