3e dag 4daagse

Nieuwsbericht.

Schiet me net te binnen dat ik totaal vergeten ben nog een verhaaltje te vertellen
Ik loop dit jaar met een groep mensen die voor MSresearch gelden inzamelt. We worden gesponsord door Synthon, een farmaceutisch bedrijf uit Nijmegen die zich specialiseert in (generieke)medicijnen voor kanker en MS.
We zijn gevestigd in een bijgebouw van jachtslot Mookerheide, waar we iedere dag van een goed ontbijt en een heerlijk diner kunnen genieten in de mooie tuin.
Vanmorgen ging om 0315 weer de wekker. Begint zo langzamerhand te wennen. We konden vlot van start in Nijmegen en zoals gebruikelijk stond het begin van de route vol uitgelaten studenten. Het was nog lekker koel, maar dat veranderde snel toen de zon eenmaal op was. De temperatuur liep op tot minimaal 28 graden en af en toe bleven je schoenen aan het asfalt plakken.
Maar in alle dorpen weer volop muziek, waterpunten en kinderen die de tijd van hun leven hadden nu ze ongestraft mensen mochten natspuiten.
Aan de Nijmegenaren en de inwoners van de buurgemeenten zal het niet liggen als je de 4daagse niet uitloopt.
Het lopen ging ondanks de hitte voorspoedig zeker nu er een groepje van 9 was gevormd die ongeveer hetzelfde tempo aanhielden en door konden lopen en de overige 2 langzamere er achteraan sukkelden.
Om 1300 bereikten we letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de route, de 7 heuvelenweg. Zoals gewoonlijk weer helemaal volgebouwd met campers.
Dit jaar was door de warmte het beslechten van de volgens mij 5?? heuvels zwaarder dan vorig jaar. Maar wellicht kwam het ook doordat ik nu wat meer kilometers in de benen had dan vorig jaar. Het laatste stuk vlakke weg was nog wat zwaar.
Voor je gevoel ben je er bijna, maar het is toch nog 4,5 km naar de finish.
Maar ook hier weer veel publiek op de been. Zometeen weer genieten van een lekker diner en morgen alweer de laatste dag. Via Gladiola tot morgen.

Gr Jolanda Grijpstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s