Laatste dag 4daagse

Nieuwsbericht

Voor iedereen die dacht wat is er mis, er komt niets over de 4e dag:
We hebben het weer gehaald. De via Gladiola. Om 1430 begonnen we aan de zegetocht over de st Anna straat en om 1600 kwam de finish in zicht.
Maar toen waren natuurlijk alle mobiele verbindingen overbelast en was mobiel internet een ombereikbaar medium en ’s avonds in de trein terug was de energie op.
Om 10 voor 5 gingen we ’s morgens met de overgebleven 10 meiden en 1 heer van start. Voor de volgers bleef dit onopgemerkt want de chip of het volgsysteem zelf had last van storing.
Het was nog lekker koel en het tempo zat er goed in. Na 1 uur hadden we al bijna 6km afgelegd en de groep was nog bij elkaar in de buurt. Bij het passeren van de st Annastraat zagen we dat ze al bezig waren met het opbouwen van het doel van de dag de Via Gladiola. De eerst rust was in Overasselt waar net voor de registratiematjes een koffietentje stond met de mogelijkheid gebruik te maken van een gewone wc ipv een dixie. Dus daar op de rest van de groep gewacht en opgemaakt voor misschien wel het saaiste stuk van de 4daagse, de dijk langs de Maas. Geen muziek, geen zingende militairen omdat die een ander stuk route lopen en geen luidruchtige medewandelaars omdat iederen de vermoeidheid voelt van de voorgaande 3 dagen. Gelukkig wachtte na de dijk Cuijck met z’n pontonbrug en veel gezelligheid en muziek. Vandaar was het nog maar een klein stukje naar Mook. Na Mook geen saaie stukken meer. Vanaf dat punt komen er steeds meer mensen langs de route staan en begint eigenlijk in Malden het feest van de intocht al, alhoewel de finish toch nog 10 km weg is. In Malden nog een laatste stop gehouden om te hergroeperen en toen op naar het sportpark de Kluis waar de groepen zich moeten afmelden. Voordeel van het lopen in een groep is dat je met je medaille over de via loopt en hem later niet opeen drukke Wedren moet ophalen. Zoals gezegd bereikte we om 1430 de via Gladiola en slenterde we achter een groep van de douane en toegejuicht door de menigte naar de finish. Veel sneller ging het niet in ieder geval. Het gevoel wat je erbij krijgt is niet goed te beschrijven. Dat moet je gewoon een keer meemaken.
Ook bij onze groep gaf dit net het zetje om volgend jaar gewoon weer mee te doen. Ik ga als het lichaam het toelaat in ieder geval wel weer. Broerlief wil ook, maar die moet nog 50. Heb het nog even door me heen laten gaan onderweg of het ook een optie is om met hem 50 te lopen als hij ingeloot wordt. Maar goed dat zien we in 2014 wel.

Gr Jolanda Grijpstra

Een gedachte over “Laatste dag 4daagse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s