Reddingboot

Sandra de Haan:
Nu op schema met een training van 20 kilometer voor de tweede keer! Ook al is het af en toe zwaar in de benen, tenen en schenen: de moed erin! Dit weekend is het ook wel makkelijk gemaakt; prachtig mooi voorjaarsweer met een fantastische temperatuur van 16 graden en…op de Wadden!
Hier op de Wadden krijg ik gedachten terug over de magie van de reddingboot. In de nacht bij slecht weer met storm en regen kon je soms niet slapen en hoorde je in de verte het gekletter van de bootwagen door het dorp op weg naar zee. Je wist dat de paarden voorgespannen waren om 10.000 kilo reddingsmateriaal naar de woeste zee te verslepen. Eenmaal op het strand kon het echte werk beginnen: de lancering van de boot door acht paarden. Wanneer de paarden terug kwamen met het lege onderstel was de boot verdwenen in de zwarte onheilspellende golven op weg naar een in nood verkerend schip. Wat een avontuur! Vele uren later -en je bleef erop wachten- hoorde je het geratel weer door het dorp gaan. Het geluid ervan was nu anders; beladener want je wist dat het mis kon zijn of dat er vreugde was!
Nu bij het mooie weer met een kalme zee denk ik terug aan die reddingboot. Wellicht lukt het MS Research ook om op afzienbare termijn MS in kalmer vaarwater te krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s