Terug naar het begin…

Sandra de Haan:
Natúúrlijk ben ik, na de inschrijving van de Vierdaagse direct op zoek gegaan naar een plezierig verblijf in een B&B voor een week in Nijmegen. Via internet had ik daar heel snel een idee over. Het verblijf trok gelijk aan. Leuke eigenaar, mooie locatie, karakteristiek huis en er wordt goed voor je gezorgd met biologisch eten. Tijdens ons eerste telefoongesprek was gelijk duidelijk dat het was volgeboekt en dat de wachtlijst ook lang was. Natuurlijk, mensen boeken een Vierdaagse verblijf tijden vooruit en dat werd steeds duidelijker met elk volgend belletje naar andere adressen. Het gevoel bleef hangen dat het ontzettend jammer was dat het leuke -eerste- adresje niet kon doorgaan. Uiteindelijk kwam er een optie voor een hotel in Arnhem. Ons werd duidelijk dat we allang blij mochten zijn dat het überhaupt was gelukt een slaapadres te bemachtigen.
Op een koude voorjaarsdag moest mijn vriendin onverwachts overnachten in Nijmegen…Dat leuke adresje werd gebeld en ze werd van harte welkom geheten. Natuurlijk werd er over gesproken dat het spijtig was dat ze vol zaten tijdens de Vierdaagse week. Toch maar op de wachtlijst laten plaatsen zeker na een goed bevallen overnachting getest in de praktijk. Je weet maar nooit…
Vorig weekend twee trainingen van 25 kilometer. Het echte werk gaat nu wel in de benen zitten!
Gecombineerd met de aankoop van een goede dagrugzak waren de dagen pittig. De laatste dag vooral vergezeld met alle marsliedjes die we uit de zangdoos konden toveren.
Vandaag 30 kilometer gewandeld richting Appingedam. We kwamen Jelta tegen die enthousiast de auto midden op de weg liet staan om ons te begroeten. Ze vertelde samen met haar zussen terug te reizen van een mooie lezing, genaamd ‘Speurtocht naar een horizon’. Na deze begroeting hadden wij lunchtijd gepland op Landgoed Ekenstein. Dat had een niet alledaagse tafelsetting: naast ons Henk van Os, voormalig directeur Rijksmuseum Amsterdam en aan het andere tafeltje Max van der Berg, commissaris van de Koningin van Groningen. Dit bezoek is gelieerd aan het festival “Terug naar het begin” rondom het historische stadje Appingedam met als thema ‘Op zoek naar de horizon’. Dit is een missie voor grensverleggers en voor horizonverbreders. Met muziek, theater, poëzie en beeldende kunst leidt het festival je naar de mooiste vergezichten, of het zet je met beide benen weer op de grond. Rondom het stadje Appingedam is de horizon goed zichtbaar. De horizon wordt voor ons verbreed door het wandelen langs wierden en dorpen in een groene eindeloosheid.
Even terug naar het begin…Twee weken geleden kregen we bericht dat we wegens uitloting van anderen toch kunnen verblijven waar we zo graag zouden willen…inderdaad onze eerste keus B&B.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s