Home

sandra de haanIn 2011 werd gestart met het project ‘Mensen met MS lopen de Vierdaagse’. Zes mensen met MS liepen de Apeldoornse Vierdaagse. Sindsdien zijn er ieder jaar mensen met MS die zichzelf, hun achterban en de rest van de wereld laten zien dat bewegen niet stopt als je MS hebt.

In 2014 is het de beurt aan Sandra de Haan die voor de 1e keer de Vierdaagse loopt met als doel geld binnen te halen voor MS Research. Met de training die hopelijk uitloopt op een triomfantelijke overwinning op de Via Gladiola hopen we een vergelijking te kunnen maken met een triomfantelijke overwinning op MS. Steun Sandra via de speciale actiepagina>>

Sportiviteit Prijs 2013

sportiviteitsprijs_468x602.gif Het Project ‘Vierdaagse met MS’ werd in 2013 genomineerd voor de Sportiviteit Prijs van @VUconnected en @VriendenLoterij. Het project eindigde bij de laatste 10, maar viel helaas niet in de prijzen. Wel was het een mooie bevestiging van het statement dat de deelnemers willen maken: MS en bewegen gaan samen!

Boek Vierdaagse met Kortsluiting

Het boek Vierdaagse met KortsluitingIn 2011 liepen zes mensen met de zenuwziekte Multiple Sclerose de Apeldoornse Vierdaagse – 4 x 30 kilometer. Ze wilden hun eigen grenzen verkennen en verleggen. Deze grenzen worden voor mensen met MS vaak gesteld door hun behandelaars, omgeving en de media met de bijbehorende doembeelden. Deze groep wilde de regie in eigen handen nemen en een statement maken naar de wereld:

“Grenzen verkennen en verleggen is een vrije keuze en begint bij jezelf. Je komt veel verder dan je ooit gedacht had als je maar uitgaan van je kracht en de dingen die je wel kunt”.

De prestaties van de deelnemers waren zo bijzonder dat trainer/ auteur Jan Fokke Oosterhof en fotograaf/ vormgever Niels Huneker besloten een boek over het project te maken. Met de ondersteuning van partners Cegedim en het Nationaal MS Fonds werd het boek ‘Vierdaagse met Kortsluiting‘ van de grond getild.

Een bijzonder boek over bijzondere prestaties. Zo vonden ook politicus Job Cohen en Kamiel Maase, drievoudig deelnemer Olympische Spelen en drievoudig nationaal recordhouder (5.000 m, 10.000 m en de marathon), die beide een voorwoord schreven. Ook zijn de verrichtingen niet aan de pers voorbijgegaan.

Dankzij de steun van partner Cegedim Nederland zijn 8.500 exemplaren van het boek in de Nederlandse gezondheidszorg verspreid om de bewustwording rondom deze zenuwziekte te vergroten.

17 gedachtes over “Home

  1. Hallo allemaal, via via ben ik op deze website gekomen en vind het een erg leuk/uitdagend idee om zo’n uitdaging aan te gaan. Daarom vroeg ik me af of er ook in 2014 een vierdaagse (apeldoorn) wordt gelopen door een groepje mensen dat MS heeft? Ik heb sinds 4 maanden ook de diagnose MS, maar wil me graag doelen stellen voor de toekomst en het lijkt me erg leuk om met meerdere mensen zo’n tocht te lopen.
    Neem maar contact met me op als ik iets kan betekenen of we iets kunnen organiseren.

    Like

    • Hoi Joyce,wat fijn dat je je ook in wilt zetten.We willen volgend jaar een groep van minimaal 12 vrouwen bij elkaar krijgen,om een statement te maken.Dus als je mee wilt lopen kun je in ons groepje.
      Belinda

      Like

    • Hallo Joyce, Te gek dat je mee wil lopen. Volgend jaar gaan we zeker weer deze mooie uitdaging aan en het zou leuk zijn als je de groep zou versterken. Ik ga proberen volgend jaar de voorbereiding te organiseren. Ik laat je weten hoe en wanneer de voorbereing gaat starten. Groet Ronald Klinkhamer

      Like

  2. Complimenten voor dit boek. Zelf ms patiënte dit jaar voor de elfde keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen, afstand 40 km. Ik weet als geen ander wat het is om zo´n prestatie te leveren. Zelf probeer ik door te blijven gaan!!

    Like

  3. Dames, vorig jaar in Apeldoorn al laten zien, dat jullie veel in je mars hebt. Ik weet, dat het dit jaar wéér gaat lukken en wens jullie dan ook heel veel sterkte, plezier en droog weer;)

    Like

Plaats een reactie