Voorwoord Job Cohen

Grote bewondering heb ik voor iedereen die de Vierdaagse loopt. Ja, wandelen is heerlijk, maar de Vierdaagse, dat is doorzetten. Niet voor niets staan aan de streep trotse en meelevende familieleden en vrienden iedereen op te wachten die deze prestatie van formaat heeft volbracht. Want dat is het: je moet niet alleen goed getraind zijn, maar ook over een flinke hoeveelheid doorzettingsvermogen beschikken.

En zo is mijn bewondering des te groter voor al die deelnemers die MS hebben. Die ziekte vergt al veel van je krachten, en je moet je energie doseren. Als je dan in staat bent om zo’n uitdaging als de Vierdaagse aan te gaan, dan sta je werkelijk als het ware met opgeheven hoofd tegenover je ziekte. En die kracht, die helpt. Die helpt je om de akelige werkelijkheid van je ziekte niet alleen onder ogen te zien, maar ook om ermee te leven en er het beste van te maken. Ja, het lopen van de Vierdaagse kost een enorme hoeveelheid energie, maar deelname levert minstens evenveel energie op.

En daarom wens ik alle deelnemers niet alleen een mooie tocht toe, maar vooral ook het uitzicht op de voldoening, waar je nog heel lang op kunt teren.

Veel succes!

Job Cohen