Foto’s derde training online

In de verzengende hitte werd afgelopen weekend een tweedaagse training afgewerkt. De Zevenheuvelentocht stond op het programma waar zowel zaterdag als zondag de 30 km werd afgewerkt. Zaterdag stond Marianne Tielemans aan het roer en onder haar bezielende leiding werd de tocht volbracht. Er volgde een korte stop bij haar huis om jonge katjes te bekijken. Daar kon ik – Jan Fokke – als trainer natuurlijk niet aan tippen.

Ik werkte zaterdag twee etappes af op de Batavierenrace en stond zondag al vroeg met mijn fietsje in Groesbeek om met het team weer aan de slag te gaan. Een eerste aanblik leerde me dat het team iets stiller was dan normaal, hetgeen ongetwijfeld te maken had met de inspanning de dag ervoor, maar tevens met de gezellige avond bij het Griekse restaurant Dionysos in Nijmegen (aan de Bloemerstraat 1 in Nijmegen). Mijn contactpersoon Andreas Gliatis, oud NEC-speler, stond als topsporter voor 100% achter het team en steunde hen met een stevige maaltijd, zodat er ook zondag weer gelopen kon worden. Drank was edoch voor eigen rekening en ik begreep gezien de stille start op zondag dat die rekening aanzienlijk moet zijn geweest, kortom het was een gezellige avond.

Daarna toog het team naar het Mercure hotel. Ook het hotel stond voor de volle 100% achter het team, getuige de drinkflesjes die het team meekreeg en een persoonlijk briefje met de tekst: ‘in gedachten lopen we met jullie mee’. Een goede maaltijd dus en een goede nacht slaap en zo gingen we ook zondag weer vol aan de bak.

Het was lekker warm, hetgeen na het hardlopen op zaterdag bij mij nogal wat slijtageplekken tussen de bovenbenen achterliet, om niet te zeggen: het deed goed pijn! Na afloop moest ik op de fiets naar huis en kreeg ik last van een aanzienlijke hongerklop waarna ik de omzet bij de lokale McDonalds-vestiging in mijn eentje moest opkrikken. Aldus eindigde ik met een dvd en een fles Rose op mijn bankje en besefte me dat het team een flinke prestatie heeft neergezet. Twee dagen hetzelfde parcours lopen, betekent dat je weet wat er gaat komen en dat geeft een mentale tik. Aldus was het een combinatietraining van hitte, afstand, mentale weerbaarheid en blaren.

De foto’s zijn te bezien via het altijd gebuiksvriendelijke Flickr dat bij mij altijd als eerste associatie ‘Flikker op’ heeft, zeker na het gestuntel met de foto’s van afgelopen weekend.

Veel kijkplezier en richting het team: respect! Na een tweedaagse training in deze hitte kun je niet voor hetere vuren komen te staan. Jullie zijn er aardig klaar voor.

Grieks restaurant Dionysos en het Mercure Hotel: hartelijk dank voor jullie steun. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Jan Fokke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s