@Pers; Radio-interview boek ‘Vierdaagse met Kortsluiting’

In 2011 liepen zes mensen met de zenuwziekte Multiple Sclerose de Apeldoornse Vierdaagse – 4 x 30 kilometer. Ze wilden hun eigen grenzen verkennen en verleggen. Deze grenzen worden voor mensen met MS vaak gesteld door hun behandelaars, omgeving en de media met de bijbehorende doembeelden. Deze groep wilde de regie in eigen handen nemen en een statement maken naar de wereld:

“Grenzen verkennen en verleggen is een vrije keuze en begint bij jezelf. Je komt veel verder dan je ooit gedacht had als je maar uitgaan van je kracht en de dingen die je wel kunt”.

Radio-interview over boek: RTV Apeldoorn; interview Boek ‘Vierdaagse met Kortsluiting’

De prestaties van de deelnemers waren zo bijzonder dat trainer/ schrijver Jan Fokke Oosterhof en fotograaf/ vormgever Niels Huneker besloten een boek over het project te maken. Met de ondersteuning van partners Cegedim en het Nationaal MS Fonds werd het boek ‘Vierdaagse met Kortsluiting‘ van de grond getild.

Een bijzonder boek over bijzondere prestaties. Zo vonden ook politicus Job Cohen en Kamiel Maase, drievoudig deelnemer Olympische Spelen en drievoudig nationaal recordhouder (5.000 m, 10.000 m en de marathon), die beide een voorwoord schreven. Ook zijn de verrichtingen niet aan de pers voorbijgegaan.

Met name dankzij de steun van partner Cegedim worden nu 8.500 exemplaren van het boek in de Nederlandse gezondheidszorg verspreid om de bewustwording rondom deze zenuwziekte te vergroten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s